Блог
+38(068)6837265

Процедура проходження поліграфу

Вам призначено процедуру проходження поліграфа, і ця обставина змушує Вас переживати та турбуватися? Це марно.

Втім, є й хороша новина – навіть якщо з хвилюванням Вам не впоратися, це не вплине на підсумкові результати перевірки. Правдивого буде виправдано, а брехливого – викрито. Але для того, щоб результати дослідження були максимально точними, Вам необхідно підготуватися та добре розуміти – в чому полягає процедура проходження поліграфа.

По-перше, напередодні дослідження із застосуванням поліграфу потрібно виключити вживання спиртного й добре виспатися; у день перевірки дотримуватися звичного режиму та ритму життя, не бути голодним і не переїдати, одягти зручний одяг.

По-друге, безпосередньо на початку процедури проходження поліграфу Вам потрібно буде підписати добровільну згоду, а також уважно вислухати поліграфолога про правила проведення тестування, яке за часом займе 1,5-2 години.

Сама процедура проходження поліграфа суворо регламентована та складається з таких основних етапів:

  • знайомство;
  • підписання добровільної згоди на перевірку;
  • пояснення основних засад роботи детектора брехні;
  • докладне обговорення ситуації, що стала причиною проведення дослідження й тестових тем;
  • закріплення датчиків поліграфа;
  • проведення попереднього тесту на абстрактну тематику для оцінки психофізіологічного стану людини, що перевіряється та її адаптації;
  • основне тестування по суті перевірки з попереднім детальним обговоренням усіх питань;
  • іноді – післятестове обговорення окремих питань перевірки та отриманих реакцій.

Важливо! Поліграфолог немає права чинити будь-який психологічний тиск чи загрожувати. Ви повинні пам'ятати, що процедура проходження поліграфа є суто добровільною і може бути перервана Вами будь-якої миті без будь-яких пояснень.

Найголовніше, не намагатися якимось чином вплинути на результати тестування та контролювати свій стан. Це не дасть жодного ефекту, крім негативного – адже природні реакції організму дуже легко відрізнити від спроб штучно їх спотворити.

Дотримання всіх рекомендацій у поєднанні з правильно проведеною процедурою проходження поліграфу допоможе отримати максимально точний і достовірний результат!