Блог
+38(068)6837265

Як вибрати поліграфолога

Ви хочете організувати перевірку та зіткнулися із питанням: «Як вибрати поліграфолога?» - Підійдіть до цього виважено та обдумано. Від Вашого вибору залежатиме кінцевий результат.

Щоб займатися проведенням тестувань із застосуванням поліграфу, необхідно не лише здобути якісну профільну освіту, а й систематично підвищувати свій професійний рівень, приймаючи участь у відповідних семінарах та конференціях.

Однак, деякі на цьому заощаджують, що призводить до формування певного прошарку свого роду «недофахівців», які лише «в загалі» володіють знанням щодо проведення таких досліджень, але робити цього якісно не вміють. До них можна віднести шарлатанів й шахраїв, що обіцяють за низькими розцінками та в найкоротші терміни виконати будь-які обсяги роботи.

Основною рисою, що відрізняє їх від професіоналів, є те, що вони не перебувають у жодній українській професійній спільноті поліграфологів, реєстри членів яких знаходяться у вільному доступі в мережі інтернет.

Що потрібно знати під час виборів поліграфолога:

  • професіонал повинен щонайменше 1 – 2 рази на рік відвідувати семінари та конференції підвищення кваліфікації. Про це свідчать дипломи та сертифікати, які завжди знаходяться на видному місці у кабінеті спеціаліста. Врахуйте це!
  • поцікавтеся у фахівця, членом якого професійного співтовариства поліграфологів він є. В Україні зареєстровано два найбільші – Колегія поліграфологів України та Всеукраїнська Асоціація поліграфологів, на сайті яких розміщені реєстри їхніх членів із фотографіями – перевірте, чи є там цей фахівець!
  • зверніть увагу на те, ЯК поліграфолог бере участь в отриманні первинної інформації про деталі події та з'ясуванні всіх подробиць. Відсутність бажання приїхати на місце крадіжки чи розкрадання має Вас насторожити.
  • тривалість опитування з використанням поліграфа 1 особи становить 1,5 – 2 години. А, згідно з вимогами міжнародних стандартів, навантаження на 1 поліграфолога за день не повинно перевищувати 4-х осіб. Збільшення кількості перевіряємих, помітно знижує якість роботи. Якщо Вам обіцяють за 1 день перевірити більше 6 осіб – замисліться!
  • за результатами тестування має оформлятися відповідний висновок, що містить вичерпні дані про того, хто перевіряє і перевірявся, з визначенням вірогідної точності отриманого результату. Такі формулювання, як "з великою ймовірністю", "можна припустити" або "100% точність результату", не допустимі. З'ясуйте це заздалегідь!
  • існують середньоринкові та мінімальні розцінки на послуги, нижче яких, в силу багатьох специфічних факторів, не опуститься жоден кваліфікований фахівець. Ці ціни не складно дізнатися, зателефонувавши 3-5 фахівцям. В результаті, Ви легко знайдете явно низьку вартість, якщо Вам її запропонують. Не зваблюйтесь, що Вам просто пощастило – якісних послуг там не нададуть!

Отже, вирішуючи, як вибрати поліграфолога, необхідно:

- обов'язково провести попередню зустріч у його кабінеті;

- звернути увагу на наявність сертифікатів та дипломів;

- поцікавитися:

  • як часто і коли фахівець востаннє проходив підвищення кваліфікації;
  • скільки він практикує;
  • членом якого професійного співтовариства поліграфологів він є;
  • скільки часу займе перевірка;
  • який документальний висновок Вам буде надано на завершення.

Результат, який Ви отримаєте після перевірки, залежатиме від Вашого підходу до вибору поліграфолога!

Наші фахівці є професіоналами у цій сфері діяльності та готові надати необхідну безкоштовну консультацію, яка допоможе Вам визначитись у своєму виборі. Звертайтесь!